BASES

 

1. Participants

Es podran presentar al premi les i els artistes majors de 16 anys amb una sèrie d’entre 3 i 5 fotografies, sense ús comercial.
La participació en aquest premi suposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la decisió del jurat.

2. Tema

Tema: Dones i fotoperiodisme

La desena edició del premi dedicat a la fotoperiodista Leonor Pedrico Serradell, imposa poder fer una revisió dels canvis que en una dècada s’han donat a la nostra societat, però també en la professió del fotoperiodisme.

Les dones fotoperiodistes continuen sense obtenir un espai de reconeixement dins el sector, tot i que la seva mirada és indispensable per tenir una lectura en clau feminista de la societat que expliquen. Els ulls darrere la càmera també tenen gènere, i mostren elements del poliedre que és la realitat que sense elles no s’explicarien.
I les dones i l’actualitat amb biaix de gènere plasmada en les imatges del fotoperiodisme és essencial per visibilitzar realitats ocultes, necessitats, opressions, violències, victòries, afanys i vides que són ocultades pel patriarcat. Les imatges poden trencar imaginaris col·lectius i construir noves realitats més justes, més acurades, amb mirades que visibilitzen les dones amb totes les seves dimensions.

És per aquest motiu que fem una crida al 10è concurs de fotografia feminista Leonor Pedrico Serradell sobre “Dones i fotoperiodisme” perquè aporteu les propostes fotogràfiques al voltant de les dos vessants: la imatge i la professió. Les propostes han de girar sobre les dones fotoperiodistes com a protagonistes de les imatges, i/o les dones subjectes de la notícia fotogràfica com a centre i eix de l’argument visual.

3. Presentació de les obres

Per a concursar els i les participants hauran d’enviar en format digital la seva composició fotogràfica. La documentació s’haurà de fer arribar a: premileopedrico@gmail.com. Es presentarà dos documents. En el primer hi ha de constar un pseudònim, el títol de les fotografies o la composició fotogràfica i una breu explicació de l’obra presentada. En el segon document el nom de l’artista, el pseudònim i un breu currículum de l’artista on hi consti professió, telèfon i adreça electrònica de contacte.

Les fotografies s’enviaran per wetransfer (o plataformes similars) a la mateixa adreça de correu electrònic premileopedrico@gmail.com i amb el pseudònim en el text. Aquesta pot ser una sèrie d’entre 3 i 5 imatges amb una resolució de 300 dpp en format TIF (recomanat) o similar, màxim de 100MB per fotografia o bé una composició fotogràfica amb un màxim de 5 fotografies. Les fotografies poden ser en B/N i/o color. Poden ser realitzades amb càmera analògica o digital.

No s’admetran aquelles obres que incompleixin les condicions exposades en les bases del concurs.

4. Drets d’Autor/a

La participació en el concurs implica l’acceptació de totes i cada una de les seves bases.

El Grup de Dones de Lleida disposarà del dret de reproducció de les obres premiades en publicacions relacionades amb la difusió del grup, citant el nom de la persona autora, que cedeix desinteressadament els drets de reproducció a l’organització del concurs per aquesta finalitat. Aquesta cessió és de caràcter no exclusiu.

Les persones participants declaren ser autores de cada obra presentada al concurs i posseir tots els drets sobre les obres, així com les corresponents autoritzacions de persones i espais privats recollits en les imatges.

5. Protecció de dades de caràcter personal:

D’acord amb Reglament General de Protecció de Dades (Reglament UE 2016/619 del Parlament Europeu i del Consell) (RGPD), us informem que les dades de participació al concurs no seràn cedides sense el vostre consentiment i que només s’utilitzaran per la comunicació de l’entitat en relació amb el premi.

Així mateix, podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió i portabilitat de les vostres dades i de limitació o oposició del seu tractament posant-vos en contacte amb nosaltres via doneslleida@gmail.com.

6. Jurat

Estarà constituït per cinc dones entre les quals hi haurà tres membres del Grup de Dones de Lleida i dues professionals de la fotografia.

7. Premi

El premi consistirà en la publicació i exposició de cinc obres de la persona guanyadora i d’una fotografia de les tres finalistes en una sala d’interès cultural de la ciutat de Lleida. També s’atorgarà una dotació econòmica de 150€ per al primer premi i de 50€ per al segon premi, a més d’altres accèssits que a criteri del jurat tinguin un interès social, artístic o educatiu. (Després de l’exposició a Lleida, el Grup de Dones de Lleida es reserva el dret d’oferir l’exposició a altres sales i entitats sense ànim de lucre).

El jurat podrà declarar desert el premi.

8. Termini i lliurament del premi

El termini de presentació: 15 de febrer de 2024.

El lliurament del premi tindrà lloc durant la primera quinzena del mes de març (coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora) en un acte públic en una sala a determinar per l’organització.

Per sol·licitar més informació contacteu a
premileopedrico@gmail.com

 

Descarrega’t les bases en PDF.